دیگر مطالب
یکی از بزرگترین مشکلات فعلی که انسان در حوزه سلامتی با آن دست به گریبان است، چاقی است. اثرات سوء چاقی بر زندگی افراد قابل چشم پوشی نیست از این رو تحقیقات بسیاری در این حیطه انجام گرفته است.
اخیرا مطالعات دانشمندان نشان میدهد اندازه دور کمر و چربی انباشته شده در این ناحیه مشکلات جدی تر از خود چاقی در افراد ایجاد کرده و ابتلا به بیمارهای قلبی و عروقی، بیماریهای تنفسی و کبد چرب را به شدت افزایش می دهد.
برای مثال تحقیقات انجام شده در دانشگاه میلان بر روی ۳۲۳ بیمار مبتلا به کبد چرب غیر الکلی نشان می دهد، بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی دارای میزان بیشتری چربی دور شکمی هستند، و افراد دارای چربی دور کمر، بیشتر از افراد چاق، در معرض خطر قرار دارند و مبتلا به این بیماری می شوند .
همچنین تحقیقات انجام شده در انگلیس نشان میدهد مردانی که دور کمرشان بالای ۱۰۲ سانتی متر و زنانی که دور کمرشان بیشتر از ۸۸ سانتی متر است، در خطر زیاد ابتلا به دیابت نوع دوم هستند.
دیابت نوع دوم خطر حمله قلبی و سکته را بالا می برد و دلیل اصلی نابینا شدن افراد در سن کار است، ضمن اینکه به رگ های خونی و اعصاب هم آسیب می زند و در بریتانیا هر هفته ۱۰۰ پا به دلیل این عارضه بریده می شود. اگر کسی در سن ۵۰ سالگی دیابت نوع دوم داشته باشد، ممکن است ۶ سال زودتر از کسی بمیرد که دیابت ندارد.
سازمان سلامت عمومی انگلیس می گوید، مردانی که دور کمر ۱۰۲ سانتی متری دارند، ۵ برابر بیش از دیگران در معرض ابتلا به دیابت نوع دوم هستند. زن ها هم وقتی به دور کمر ۸۸ سانتی متر برسند، ۳ برابر بیش تر در خطر هستند.
این سازمان هم چنین هشدار می دهد، مردهایی با دور کمر ۹۴ تا ۱۰۲ سانتی متر یا زن هایی با دور کمر ۸۰ تا ۸۸ سانتی متر، اگرچه در گروه افراد با بالاترین خطر قرار نمی گیرند اما هم چنان خطر بیشتری نسبت به دیگران که کمر لاغرتری دارند، آنها را تهدید می کند.
از این رو محققان تاکید دارند داشتن رژیم غذایی صحیح، فعالیتهای بدنی مناسب مخصوصا دراز نشست و کاهش فشارهای عصبی و استرس می تواند بهترین راهکار برای جلوگیری از افزایش بی رویه دور شکم در افراد شود.